loader image

Gratis verzending boven de €75

Voor 12:00 besteld, vandaag verzonden

Vragen? Neem contact op

Schapenkaas met cranberries

AuteurCranberry WinkelCategorieMoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd30 minuten
 100 g zachte boter
 100 g cranberry compote
 1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
 1 eetlepel cranberry likeur
 1 schapenkaas
 60 g geroosterd amandelschaafsel
1

Doe de cranberry compote in een keukenmachine samen met de geraspte sinaasappelschil en de likeur.
Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.

2

Leg de schapenkaas op een snijplank en snij het horizontaal doormidden. Bestrijk de gesneden kant van de ene helft dik met cranberry boter. Leg het andere halve kaasje er bovenop en druk de helften voorzichtig op elkaar.

3

Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de overgebleven cranberry boter. Druk hier de amandelschaafsel tegen aan. Laat de schapenkaas minimaal een uur koelen alvorens er punten van te snijden.

Ingrediënten

 100 g zachte boter
 100 g cranberry compote
 1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
 1 eetlepel cranberry likeur
 1 schapenkaas
 60 g geroosterd amandelschaafsel

Aanwijzingen

1

Doe de cranberry compote in een keukenmachine samen met de geraspte sinaasappelschil en de likeur.
Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.

2

Leg de schapenkaas op een snijplank en snij het horizontaal doormidden. Bestrijk de gesneden kant van de ene helft dik met cranberry boter. Leg het andere halve kaasje er bovenop en druk de helften voorzichtig op elkaar.

3

Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de overgebleven cranberry boter. Druk hier de amandelschaafsel tegen aan. Laat de schapenkaas minimaal een uur koelen alvorens er punten van te snijden.

Schapenkaas met cranberries