Ingrediënten

1 pond kipfilet
bloem
zout
vers gemalen peper
2 eetlepels boter
2 eetlepels cranberry dressingolie
150 ml witte wijn
150 ml kippenbouillon
3 eetlepels cranberry mosterd
1,5 theelepels maizena
1,5 eetlepel water
100 gram cranberry Lekkerbesjes
bosuitjes

Bereiding

Haal de kipfilets lichtjes door de bloem, strooi er wat  peper en zout over. Verwarm 1 eetlepel cranberyolie in een pan en bak hierin de kipfilets goudbruin aan beide kanten. Haal de kipfilets uit de pan.
De wijn, de bouillon en de cranberrymosterd in de pan doen.
In een kopje de maizena los roeren met water en roer dit rustig door de rest van het mengsel. Voeg als laatste de cranberry lekkerbesjes en de bosuitjes toe en laat het geheel nog een paar minuutjes koken tot de saus wat dikker wordt.
Snij de kipfilets in dunne plakjes en verdeel ze in gelijke porties en schep de saus erover.