En dit is altijd lekker: varkenshaasje met feta en cranberrysaus

Ingrediënten

Varkenshaas van 3oo gram
100 gram feta
pot cranberry compote
1oo ml Cranberrysap lichtgezoet
1oo ml Cranberrylikeur
Peterselie
50 gram boter
Peper en zout
Peterselie

Bereiding

Snij het varkenshaasje in de lengte in. Strijk de cranberry compote uit over de binnenkant van de varkenshaas. Verdeel hierover de feta. De varkenshaas dicht steken met cocktailprikkers. De varkenshaas inwrijven met zout en peper en daarna circa 5 minuten rondom lichtbruin bakken. Het cranberrysap erbij schenken en even laten sudderen. Het vlees uit de pan halen en in het achtergebleven bakvet cranberry likeur schenken. De rest van de cranberry compote toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout. Als de saus klaar is, kan deze worden uitgeschonken over de varkenshaas. Garneren met een toefje peterselie.