Ingrediënten

Handje vol cranberries van Terschellinger Cranberries
2 stuks witlof
1 biologische citroen
2 takjes verse (citroen) tijm
100 gram gorgonzola of een andere zachte blauwe kaas (ook lekker met geitenkaas trouwens)
handje ongezouten cashewnoten
extra vergine olijfolie

Nodig:

oven + ovenschaal
handrasp of zesteur

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand (en hete lucht als je die hebt)

Pak een ovenschaal. Snijd de witlof aan de onderkant een klein stukje af en verwijder indien nodig de buitenste bladeren. Halveer ze en leg in de ovenschaal naast elkaar. Gebruik de citroenrasp of zesteur om de helft van de citroenzeste over te verdelen over de ovenschaal.

Druppel er wat extra vergine olijfolie overheen (de lekkerste die je in huis hebt) knijp een halve citroen over de witlof uit. Leg deze halve citroen in de ovenschaal erbij. Pluk of snij de gorgonzola in stukken en verdeel over de witlof.

Verdeel de takjes, cranberries en de cashewnoten over de witlof en strooi er wat maldon zout of grof zeezout overheen. En als laatste nog wat versgemalen peper.

Zet het gerecht voor ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de gekarameliseerde witlof eruit en knijp de citroen nog uit over het gerecht.

Serveertip:

deze gekarameliseerde witlof met cranberries is erg lekker bijvoorbeeld bij een simpele pasta!

schrijfster; Jadis Schreuder, The lemon kitchen!