loader image

Afdrukopties:

Varkenshaasje met feta en cranberrysaus

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 300 g varkenshaas
 100 g feta
 1 pot cranberry compotte
 100 ml cranberrysap lichtgezoet
 100 ml cranberrylikeur
 1 peterselie
 50 g boter
 peper en zout
1

Snij het varkenshaasje in de lengte in. Strijk de cranberry compote uit over de binnenkant van de varkenshaas. Verdeel hierover de feta. De varkenshaas dicht steken met cocktailprikkers. De varkenshaas inwrijven met zout en peper en daarna circa 5 minuten rondom lichtbruin bakken.

2

Het cranberrysap erbij schenken en even laten sudderen. Het vlees uit de pan halen en in het achtergebleven bakvet cranberry likeur schenken. De rest van de cranberry compote toevoegen.

3

Op smaak brengen met peper en zout. Als de saus klaar is, kan deze worden uitgeschonken over de varkenshaas. Garneren met een toefje peterselie.