loader image

Afdrukopties:

Schapenkaas met cranberries

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 100 g zachte boter
 100 g cranberry compote
 1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil
 1 eetlepel cranberry likeur
 1 schapenkaas
 60 g geroosterd amandelschaafsel
1

Doe de cranberry compote in een keukenmachine samen met de geraspte sinaasappelschil en de likeur.
Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.

2

Leg de schapenkaas op een snijplank en snij het horizontaal doormidden. Bestrijk de gesneden kant van de ene helft dik met cranberry boter. Leg het andere halve kaasje er bovenop en druk de helften voorzichtig op elkaar.

3

Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de overgebleven cranberry boter. Druk hier de amandelschaafsel tegen aan. Laat de schapenkaas minimaal een uur koelen alvorens er punten van te snijden.