loader image

Afdrukopties:

Cranberry Borstplaathartjes

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

En heb je dit wel eens gemaakt: Cranberry borstplaathartjes

 300 g kristalsuiker
 100 ml cranberrysap lichtgezoet
 100 ml slagroom
 75 g poedersuiker
 hartjesvormpjes van metaal
1

Leg de metalen vormpjes in een bak met water. Breng de suiker met het cranberrysap in een pan langzaam tegen de kook. Roer af en toe zodat de suiker oplost en er een heldere siroop ontstaat. Stop met roeren zodra het mengsel kookt en maak alleen af en toe de randen van de pan schoon met een natte lepel. Laat de siroop op een matig vuur inkoken totdat een druppel van de siroop in een bakje koud water hard wordt, dit duurt 5 tot 10 minuten. Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan. Haal de siroop van het vuur en doop de onderkant van de pan 1 seconde in koud water.

2

Giet al roerend de slagroom bij de siroop en breng het mengsel opnieuw aan de kook, laat het ongeveer 3 minuten doorkoken en roer er dan, van het vuur af, de poedersuiker door, blijf roeren tot het mengsel begint te glanzen. Haal de vormpjes uit het water en zet ze op een ingevette bakplaat. Verdeel de siroop over de vormpjes. Laat de borstplaats afkoelen tot er lichte vlekjes ontstaan. Door de vormpjes op hun kant te zetten koelen ze sneller af, zodat ze hard worden. Druk de borstplaat voorzichtig met de duimen uit de vormpjes als deze stevig is. Eet smakelijk.