Ingrediënten

voor de peertjes:
150 gram geitenkaas
50 gram haverkoekjes
50 gram pijnboompitten
4 peren
2 eetlepels Cointreau

voor de compote:
300 gram Cranberries
4 eetlepels Port
100 ml vers Sinaasappelsap
3 eetlepels suiker
1 kaneelstokje
1 citroen

Bereiding

Breng in een pan met dikke bodem sinaasappelsap en port aan de kook. Laat de suiker erin oplossen. Voeg daarna het kaneelpijpje en de bessen toe. Schep alles enkele malen om. Laat de cranberries 4 tot 6 minuten zachtjes koken tot ze openbreken. Voeg citroensap en eventueel wat extra suiker toe. Verwijder het kaneelstokje. Verwarm de over voor op 180 graden. Kneed de geitenkaas met de haverkoekjes en de pijnboompitten. Halveer de peren, ontpit ze en bedruppel ze met de cointreau. Vul de vruchten op met het mengsel van kaas en koekjes en gratineer in ongeveer 15 minuten de peren goudbruin.
Serveer ze met de compote.